این روز ها و با شیوع ویروس کرونا، دورکاری مورد توجه زیادی قرار گرفته اما معنیش این نیست که بعد از کرونا دوباره اوضاع مثل قبل میشه و همه مشاغل دوباره به صورت حضوری کار خودشون رو شروع میکنن. در این مقاله، بیش تر درباره دورکاری با هم صحبت خواهیم کرد.
دور کاری چیست؟
دور کاری نوعی از مدیریت جدید در کشور ما محسوب میشه که ارتباط بین کارمند و کارفرما، از راه دور انجام میشه. کارمند نیازی به حضور در شرکت نداره و امکان انجام کار و وظیفه خودش رو در خانه یا هر جای دیگری داره. اما از راه دور توسط مدیر کنترل میشه. دورکاری مزیت های خیلی زیادی داره که یکی از اون ها، کم کردن هزینه های رفت و آمد و ایاب و ذهاب کارمندانه. البته ایاب و ذهاب به جز هزینه، وقت کارمندان رو هم تا حد زیادی تلف میکنه که همین موضوع باعث علاقه پرسنل به دورکاری میشه.
تاریخچه دورکاری
از اواخر دهه ۱۹۷۰ میلادی، وقتی رایانه های شخصی وارد خونه های مردم شدن و همه افراد میتونستن از کامپیوتر ها استفاده کنن، دور کاری هم انجام میِشد.
جک.ام نیلز، با اسم پدر دور کاری شناخته میشه و اولین کسیه که رسما روی این موضوع تحقیق کرد و این موضوع رو مطرح کرد.
طبق گزارش موسسه Fedscoop که منتشر کننده اخبار IT در دنیاست، زمانی که افراد بعد از دور کاری در کنار خانواده خود میگذرونن ۴۶ درصد افزایش پیدا کرده و آلودگی هوا هم حدود ۷۱ درصد کاهش یافته. وقتی سفر های درون شهری به خاطر دور کاری تا حد خوبی کاهش پیدا میکنن، طبیعیه که آلاینده های کم تری به خاطر عبور ماشین ها تولید میشه و در نتیجه محیط زیست پاک تری خواهیم داشت.
به جز آمار ذکر شده، کارمندان تا ۶۹ درصد افزایش بهره وری، ۷۶ درصد افزایش کیفیت زندگی، ۷۰ درصد افزایش ذخیره پول و ۸۴ درصد صرفه جویی وقت داشتند که یک تحول عمده در زندگی افراد محسوب میشه.

مزیت های دورکاری
زمانی که یک فرد از محل کار خود و سازمانی که در آن کار میکنه دور میشه، تلاش میکنه تا با خرد مدیریتی خودش مسائل رو حل و فصل کنه و در نتیجه در کوتاه ترین زمان ممکن بهترین عملکرد رو داره که باعث بالا رفتن بازدهی میشه.
کشش ها و تنش های بین کارمندان کاهش پیدا میکنه، اعتماد به نفس کارمندان افزایش پیدا میکنه، هزینه ها کم میشن و انرژی کم تری برای کار بیش تری صرف میشه و در کل، مدیران میتونن از فرصت هایی که این ویژگی ها براشون ایجاد میکنن در جهت ارتقاء شرکت استفاده کنند.
وجود تمام این مزیت ها، باعث شده که مدیران خیلی از شرکت ها، به ادامه دادن روند دورکاری بعد از کرونا هم به صورت جدی فکر کنند.
نگاه جهان به دور کاری بعد از کرونا
طبق نظر سنجی های انجام شده، قریب به اکثر مردم درخواست ادامه دورکاری را دارند. البته به نظر میرسد همچنان راه درازی تا پایان کرونا در پیش داشته باشیم اما خیلی از شرکت های بزرگ، تصمیمشون برای ادامه دورکاری حتی پس از تمام شدن کرونا رو هم گرفته اند.
قطعا، امکان دورکاری برای همه پرسنل در همه مشاغل وجود نداره اما همه مشاغل، خواستار برگشت همه کارکنان به صورت حضوری نیستند و با توجه به رویکرد شرکت، بسیاری از پرسنل و منابع انسانی کار خودشون رو به صورت دورکاری ادامه خواهند داد.
افرادی که به صورت دورکاری مشغول به کار هستند، افرادی توانمند و مستقلند که به کار خود تسلط کافی دارند. عدم پرسشگری و عدم نیاز مداوم به مدیر و مسئولی که کار آن ها را یاداوری کند جزو ویژگی های افرادی است که برای دورکاری مناسب هستند.
البته، تمام این موارد که گفته شد به این معنا نیست که نیازی به نظارت روی عملکرد مشاغل دورکاری نیست. ساعت های فعالیت یک کارمند دورکاری هم درست مانند یک کارمند حضوری باید معلوم و مشخص باشه تا بازدهی افراد مشخص باشه.

نحوه حضور و غیاب منابع انسانی در حین دورکاری
استفاده از سیستم های حضور و غیاب آنلاین، بهترین راه برای ثبت ساعت های ورود و خروج کارمندان دورکاریه. با کمک نرم افزار ها و یا سیستم های حضور و غیاب تحت وب میتونین از ساعت شروع به کار منابع انسانی و همین طور پایان ساعت کاری اون ها مطلع بشید. به این ترتیب، هم امکان محاسبه بازده پرسنل خودتون رو دارید و هم مدیریت درخواست های مرخصی و دریافت گزارش کارمندان ساده تر میشه.
استفاده از چنین سیستم هایی یک صرفه جویی در هزینه و وقت محسوب میشه و میزان رضایت کارمندان و تنش های بین پرسنل مجموعه رو تا حد خوبی کاهش میده.
به علاوه، با کمک سیستم های حضور و غیاب آنلاین، میتونید گزارشاتی تهیه کنید و به نتایج مدیریتی برسید. مثلا این که کارمندان در چه ساعاتی بهترین عملکرد رو از خودشون نشون میدن.
بهترین سیستم حضور و غیاب آنلاین
تایمیت، هم به کمک اپلیکیشن و هم به کمک سیستم حضور و غیاب آنلاین تحت وب، به شما کمک میکنه که به عملکرد پرسنل مجموعه خودتون نظارت داشته باشید. درخواست ها و گزارشات اون ها رو بررسی کنید و موقعیت مکانی اون ها روی نقشه رو هم در حین انجام فعالیت مشاهده کنید…
مطلب جالبی بود